E-Chopper rijbewijs

Heb ik voor het besturen van een e-chopper een rijbewijs nodig?

Deze vraag kunnen we heel gemakkelijk beantwoorden. Voor het besturen van een e-chopper dien je in het bezit te zijn van een geldig bromfiets certificaat of rijbewijs.

Hoe oud moet je zijn om een e-chopper te mogen besturen?

Dit betekent dus dat er vanaf 16 jaar al op een e-chopper gereden mag worden.

Wil jij op een e-chopper rijden maar heb je nog geen rijbewijs?

Indien je nog een bromfiets certificaat dient te halen, kunnen jullie terecht bij het CBR. Jij kiest hier zelf je bromfietsrijschool in de buurt. Het is handig om rijscholen met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de kosten, maar bijvoorbeeld ook naar het slagingspercentage. Je kunt bij veel rijscholen een proefles aanvragen. Zo kun je bepalen welke rijschool het beste past bij jouw wensen. Meer informatie vindt je hier.

Waar moet je op letten bij rijden op een e-chopper?

Wanneer je dus in het bezit bent van een geldig bromfiets certificaat of een rijbewijs, dan mag je een e-chopper besturen! Maar waar dien je nu rekening mee te houden bij het rijden op een e-chopper? Een e-chopper is dus een volledig elektrisch aangedreven (snor of brom)fiets. Omdat de e-chopper elektrisch is, merk je dat hij erg veel power heeft! Voornamelijk met het wegrijden merk je dit, dus let op dat je niet in één keer het gas open trekt!

Daarnaast ga je voornamelijk fietspaden/routes rijden. Dit betekent uiteraard dat je ook aan de verkeersregels dient te houden! Een ander benoemingswaardig ding is dat de e-chopper erg brede banden heeft in tegenstelling tot een normale brommer. Dit betekent natuurlijk dat je meer grip op de weg hebt, maar ook dat de bochten wat ruimer worden. Uiteindelijk zal het allemaal vanzelf gaan en zal je heerlijk geruisloos en duurzaam door de buitenlucht toeren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue